Home, Persoonlijke reisverslagen, Reisdagboek

Het bekende zwarte gat: hebben wij hier ook last van?

Tijdens het reizen heb ik vaker de term ”het zwarte gat”, voorbij horen komen. Twee jaar lang hebben Arjan & ik als een god in Frankrijk geleefd. Elke dag was een feestje, met als motto: alles kan, alles mag, maar niks moet. Het maken van een wereldreis was een droom die uitkwam. Tijdens het reizen kwamen wij al snel in een flow terecht, waarbij wij van dag tot dag leefden. We hadden niet meer te maken met volle agenda’s of het vooruit plannen van zaken. Wij hoefden in die zin nergens rekening mee te houden en er was ruimte voor veel spontane acties. Just go with the flow! Maar hoe is het om nu weer terug te zijn? Hebben wij het zwarte gat ook al ervaren?

Zwarte Gat Eigen Dakterras Zwarte Gat Bokje Voeden

WE ARE BACK!
Eenmaal buiten na een vlucht van 27 uur, haalde ik diep adem. Het was een graad of 16 en de frisse lucht kwam ons tegemoet. Wat had ik dat gemist. In Australië was het altijd warm en vaak vochtig. Geuren van het stadsleven kwamen je dan eerder tegemoet, dan de frisse lucht van de lente. Anyways, het is lastig te omschrijven, but I just love it. De eerste weken verbleven wij bij mijn moeder, gezien wij ons huis hadden onderverhuurd. Mijn moeder had al mijn kleren uitgehangen in de kast en ik kon eindelijk weer variëren in mijn outfits. Ik kon mijn favoriete thee weer drinken: ”Caramelised Pear” en heksenkaas eten op een vers stokbroodje. Want ja, de stokbroden zijn ook hier verser dan in Australië. Wat kan je dan van de kleine dingen genieten. Nee, in de eerste week waren wij nog niet in het zwarte gat beland.

Zwarte Gat Dochtertje Vriendinnetje Zwarte Gat Zoontje Vriendin

STAAT DE TIJD STIL OF NIET?
Een maand verder en wij zijn gelukkig nog niet in het zwarte gat gevallen. Sterker nog, daar hadden wij niet eens de tijd voor. Arjan had binnen een week alweer een baan gevonden en ik verveelde mij geen seconde. Ik had meerdere sollicitatiegesprekken lopen, speelde weer met mijn tennisteam mee in de competitie, sprak af met vriendinnen en ik was lekker creatief bezig. Behalve dat ik dan nog niet aan het werk was, begon het bijna te voelen alsof ik nooit was weggeweest. Iedereen deed nog steeds hetzelfde en wij hadden dezelfde mensen nog om ons heen. Wij stapten zo weer de sneltrein in, waar wij 2 jaar geleden ”voor even” waren uitgestapt. Ik kon het alleen aan de kinderen van mijn vriendinnen zien. Wat gaat die ontwikkeling in een halfjaar tijd snel en wat is dat leuk om te zien!

NIEUWE UITDAGING
Ook ik heb inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden, waar ik onwijs veel zin in heb. Ik heb tijdens het reizen na kunnen denken over wat ik wil in de toekomst. Ergens ook wel spannend, want in hoeverre kon ik iets ”eisen” met een gat van bijna 2 jaar op mijn CV. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd, voor verschillende functies. Zelfs deze gesprekken waren zo waardevol om te bepalen wat goed voelt en wat juist niet. Ik moet toegeven dat de huidige arbeidsmarkt ook wel erg gunstig is. Toch was er 1 vacature die voor mij eruit sprong en waar ik direct dacht dit is het. En hoe geweldig is het dan, dat je ook nog die baan weet te bemachtigen. I know, erg makkelijk om dit nu achteraf te zeggen;). Maar het zwarte gat is dus gelukkig nog steeds ver te vinden. 11 juni start ik!

Zwarte Gat Us Cabrio Zwarte Gat New Ride

POSITIVE MIND
Het voelt bijna onwerkelijk, hoe alle puzzelstukjes elke keer op zijn plek vallen. Hoe wij onwijs hebben kunnen genieten van het reizen, zonder weinig tot geen tegenslagen. De draad zo weer oppakken, alsof we nooit zijn weggeweest. Je niet door angst of anderen laten leiden, maar risico’s nemen en zelf de leiding nemen. 5 jaar terug heb ik ook zo’n periode meegemaakt. Na wat tegenslag, heb ik een knop weten om te zetten en ik was ervan overtuigd dat 2014 mijn jaar zou worden. Het heft in eigen handen nemen en dat wat je niet aanstaat, veranderen. Doe er wat mee. En natuurlijk blijven we ook de ”downs” ervaren zo af en toe. Maar nu met onze reis achter onze rug, deze periode van thuiskomen, wordt het weer bevestigd. Volg je hart en blijf trouw aan jezelf. Je leeft tenslotte maar 1 keer en de tijd gaat zo snel. Geniet!

CREA BEA
Als je mij ook volgt op Instagram, heb je vast wel eens iets creatiefs van mij voorbij zien komen. Een andere passie van mij, waar ik veel voldoening uithaal. Gezien het reizen nu even op een laag pitje staat, zullen er ook minder foto’s en reisverslagen voorbij komen. Echter komt er nu wel meer tijd vrij voor mijn creativiteit. Binnenkort hier meer over, maar ik kan jullie al wel vertellen dat ik een leuke samenwerking ben aangegaan! Erg benieuwd wat jullie hiervan gaan vinden en er zal snel een kleine sneakpreview volgen ;)!

 

Please follow and like me:

2 thoughts on “Het bekende zwarte gat: hebben wij hier ook last van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *