Home, Persoonlijke reisverslagen, Reisdagboek

Van Sydney terug naar huis: waar waren we gebleven?

Het is alweer twee weken geleden dat wij in het vliegtuig stapten en naar onze laatste bestemming vlogen: Sydney. Vorig jaar besloten wij om naar Australië te gaan, om de winter te overbruggen en geld te sparen. Het eerste is zeker gelukt en het tweede, mwoa, dit werd al snel bijzaak ;). Gezien ons budget op de heenreis, was ook al bekend dat wij niet heel veel van Australië zouden gaan zien. We kozen Brisbane uit als basis en vanuit hier zouden wij leuke uitstapjes maken. Iets wat zeker gelukt is. Maar voordat wij Australië zouden verlaten, wilden wij toch graag het Opera House zien en de Blue Mountains!

Sydney Blue Mountains 3sisters

BLUE MOUNTAINS, SYDNEY
Eenmaal geland op het vliegveld, haalden wij onze huurauto op en kon ons laatste avontuur in Australië beginnen. Het was rond de middag en we besloten aan het strand wat te gaan lunchen. Iets wat ik in Nederland wel ga missen. Na de lunch reden wij door naar de Blue Mountains, wat een dikke 100 km buiten Sydney ligt. Al snel werd duidelijk dat Sydney een stuk drukker en groter is dan Brisbane en stonden we vast in de file. Onderweg kwam de zon steeds lager te staan en vroegen we ons af of we het uitzichtpunt nog zouden halen voor zonsondergang? Foto’s maken tijdens de ‘Golden Hour” is niet verkeerd. Al snel ging de voet op het gaspedaal en werd het een race tegen de klok. Met een speling van 7 minuten, werd het erg spannend. Eenmaal daar, waren we net op tijd.

Sydney BlueMountains Sunset Sydney BlueMountains Goldenhour

ONTSNAPTE KAT EN EEN KLEINE HARTVERZAKKING
Die avond hebben wij een heerlijke pizza gegeten, op aanraden van onze airbnb host. De eigenaren hadden ook een prachtige Maine Coon, dus kon er weer even geknuffeld worden met dieren. Ondanks de duidelijke waarschuwing van de eigenaar, was het mij toch gelukt om de Maine Coon te laten ontsnappen. Vergeten de slaapkamer deur dicht te doen, waar het raam van nog openstond. Kan je wel even door de grond zakken en dom voelen zeg! Maar anyway, die ochtend  maakten we een korte hike bij Govetts Leap, iets verder dan Katoomba. Bij Govetts Leap had je prachtige uitzichten over de bergen, met verschillende watervallen. Arjan bezorgde mij hier nog een kleine hartverzakking, door op een rots te gaan zitten, met zijn benen bungelend de afgrond in. Maar verder was het genieten 😉

Sydney BlueMountains 

OPERA HOUSE & MANLY BEACH
Het Operah House is toch wel iets dat je graag gezien wilt hebben, wanneer je in Sydney bent. Ik had al verschillende meningen over het gebouw gehoord. De een vond het totaal niet bijzonder, waarbij de ander het juist weer mooi vond. Mijn conclusie: toch wel een prachtig gebouw. Zeker wanneer je het van dichtbij bekijkt en alle kleine tegeltjes ziet die erin verwerkt zijn, heeft het wel wat. Alsof het op een soort glanzende slangenhuid lijkt. Na het bewonderen van het Opera House zijn wij over de Harbour Bridge doorgereden naar Manly Beach. Achteraf baalden wij bijna dat wij hier niet een hotelletje hadden geboekt. Een super leuk strandje, met vele leuke winkeltjes eromheen. Een aanrader om te bezoeken, wanneer je in Sydney bent.

Sydney OperaHouse 

BONDI BEACH EN COGEE BEACH
Ook een bekende hotspot in Sydney is Bondi Beach. Stiekem hoopte ik Kelly Rowland hier nog te spotten, gezien ik haar regelmatig iets zie posten bij Bondi Beach. Dit was helaas niet gelukt. Wel hebben wij het bekende zwembad gezien, waar de golven regelmatig over het bad heen slaan. Van Bondi Beach reden wij weer terug naar Cogee Beach, waar onze laatste uurtjes in gingen. Met uitzicht over de zee, hebben wij hier nog heerlijk in het gras gelegen. Wij voelden beide niet zo de behoefte om het drukke centrum weer in te gaan. Al liggend in het gras, kwam het besef wel steeds meer hoe zo’n fantastische reis wij achter de rug hebben.

Sydney Bondi Beach Sydney Lastday Sydney

VAN SYDNEY TERUG NAAR HUIS
En dan nu? Zo zit ik mijn blog weer te schrijven aan de keukentafel bij mijn moeder thuis. Zijn wij nu alweer bijna 2 weken terug en kan ik de conclusie wel trekken: er is niks veranderd ;). We pakken beide net zo gemakkelijk de draad weer op, waar we gebleven waren. Al onze familie weer zien, gezellig borrelen met vrienden, de eerste tenniswedstrijd is weer gespeeld, alsof letterlijk te tijd heeft stil gestaan. En dat voelt fijn! Sterker nog, Arjan heeft alweer een leuke baan gevonden en kan volgende week beginnen. Ik zelf heb leuke gesprekken lopen en er zijn meerdere lijntjes uitgezet. Erg benieuwd wat daaruit komt rollen. Ik heb in ieder geval zin om weer aan de slag te gaan! Meer foto’s vind je op mijn instagram 😉 

Sydney Groningen Thuis Bloemetjesmarkt_Groningen

 

Please follow and like me:

2 thoughts on “Van Sydney terug naar huis: waar waren we gebleven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *