Home, Persoonlijke reisverslagen, Reisdagboek

Geduld wordt op de proef gesteld

We zijn inmiddels alweer een dikke maand verder en ons geduld, althans mijn geduld wordt alweer aardig op de proef gesteld. Van blijdschap dat ik een baan had gevonden, naar koos werkloos. Het verheugen op het maken van een roadtrip, om vervolgens vast te komen zitten in het zand, een tour die werd gecanceld en een lekke band onderweg. Tijdens het reizen is het dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Geduld Mijn Verjaardag Geduld Verjaardagtaartjes

DIRTY THIRTY VIEREN IN BRISSY
Ook ik moest er dit jaar aan geloven en mocht mijn ”twintiger” jaren verruilen voor de dertig. Ondanks dat ik dit niet kon vieren met vrienden & familie, heb ik mij niet minder jarig gevoeld. Zo mocht een taartje niet ontbreken, hoopten wij stiekem miljonair te worden in het casino en hebben wij s’avonds heerlijk tapas gegeten. En als verrassing mocht ik die dag nog een bos bloemen ontvangen van mijn lieve vriendinnen. Arjans 30e verjaardag vierden wij twee weken later met een tour naar de Whitsundays. Althans dat was de bedoeling, maar dit pakte iets anders uit… Vanaf nu werd ons geduld aardig op de proef gesteld.

Geduld Lady Shepperd Geduld Glass House Mountains

TIJD VOOR ONZE ROADTRIP
”Rob, kom eens naar buiten!”, hoor ik Arjan zeggen door de telefoon. Ik werp een blik naar buiten en zie Arjan ineens met een dikke 4×4 Toyata Landcruiser de oprit oprijden. Wat een dikke bak en het past allemaal maar net op de oprit! Rooftoptent, zonnepanelen, een antenne die net zo groot is als ik en een vrouw met dikke tieten als logo op de motorkap. ”The Lady Shepperd” has arrived ;)! Nadat alles was ingepakt, reden wij maandagochtend richting Fraser Island. Eerst maakten wij nog een korte stop bij de Glass House Mountains om vervolgens in de namiddag de ferry te pakken naar Fraser Island.

FRASER ISLAND
Vlak voordat wij het strand op zouden rijden, lieten wij eerst lucht uit de banden lopen. ”Tel maar tot 45 seconden, dat moet voldoende zijn”, had Aaron (Arjans baas) gezegd. Zo gezegd, zo gedaan en met veel zelfvertrouwen reden wij het strand op, richting de ferry. Al snel kwamen wij twee jongens tegen die vast waren komen te zitten in het zand. They got bogged en hadden hulp nodig om eruit te komen. Oh wat voelden wij ons stoer met onze 4×4, ”No problem guys”. Of toch wel… 50 meter verderop, zaten ook wij vast in het zand. Na wat hulp van een andere gast, konden wij uiteindelijk alsnog de ferry pakken. Echter was het zelfvertrouwen wel verdwenen om door het losse zand te rijden.

Geduld Eerstecampingspot Geduld Over Het Strand Rijden

DE NACHT OVERLEVEN
Eenmaal aangekomen op Fraser Island, was het tijd om op zoek te gaan naar een campingplek. Maar waar? Landinwaarts? Na 3 pogingen door het losse zand en een hoop gevloek en getier, gaven wij die optie maar op. Uiteindelijk vonden wij een mooi plekje langs het strand. Behalve de Dingo’s en steekvliegen die gedag kwamen zeggen, hadden wij heerlijk het rijk alleen. Lekker op tijd het bed in en morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen ;). De volgende dag reden wij door naar Eli Creek en SS Maheno, een oud scheepswrak. Gezien wij het risico niet wilden nemen om weer vast te komen zitten, besloten wij verder door te rijden richting het Noorden.

Geduld SS Maheno Fraser Island Zelf Eli Creek

KANGAROOS & WALLABIES OP HET STRAND
800 km verderop, vonden wij onze 3e camping waar wij de nacht door zouden brengen. Het weer was van zonnig, omgeslagen naar donkere wolken en regen. Na een warm welkom van een Kangaroo en de receptioniste, hadden wij een plekje gevonden. De volgende ochtend ging de wekker om 05:00 uur, want het was tijd om Kangaroos en Wallabies te spotten op het strand. De Kangaroos en Wallabies komen rond zonsopgang naar het strand om eten te zoeken. Gedurende de dag zoeken ze beschutting in de bosjes. En na wat pech was dit toch weer een hoogtepuntje. Die ochtend had de lucht een roze/paarse gloed en was het eindelijk even droog. Wat een plaatje!

Geduld Kangaroos Strand 

HAPPY BIRTHDAY ARJAN
Nog geen uur verder rijden, ligt de plaats Airlie Beach. Vanaf hier zouden wij de volgende dag een tour hebben naar Whitsundays! Een mooie activiteit om Arjans verjaardag mee te vieren. Eenmaal onderweg bleef het maar regenen en was er in de afgelopen 120 jaar nog nooit zoveel regen gevallen. Toen wij aankwamen in Airlie Beach leek het niet beter te worden. Waar we al bang voor waren, werd werkelijkheid. De tour die wij hadden geboekt, was gecanceld. Door het vieze weer, was er in Airlie Beach ook weinig te beleven. Dan maar weer terug richting Brisbane.

Geduld 4x4 Fraser Island Geduld Ons Met 4x4

FRASER ISLAND 2.0
Gezien wij nog een paar goede tips hadden gekregen van een Australische man over de banden spanning, wilden wij Fraser Island nog een 2e kans geven. We hadden immers nu wat tijd over. Dus weer 800 km naar het zuiden gereden om vervolgens Fraser Island weer te bezoeken. En dit keer met succes! We hadden nu veel meer lucht uit de banden laten lopen, waardoor wij ineens soepel over het losse zand reden. Hierdoor hebben wij nog het prachtige Lake McKenzie gezien en de bijzondere bossen op het eiland. Uiteraard ging ook dit keer niet alles van zelf en kregen wij op de laatste dag nog een lekke band. Ons geduld werd dus weer aardig op de proef gesteld. Maar he, in ieder geval wat nieuws geleerd: een band verwisselen.

 

BACK IN BRISBANE
En als klap op de vuurpijl kreeg ik zondag eind van de middag te horen, dat ik geen baan meer had.  De drukte was behoorlijk afgenomen, waardoor ze te veel personeel hadden.  Dat kon er ook nog wel bij, wat een positieve week was dit! Achteraf kunnen we om onze roadtrip lachen en een avontuur was het zeker. Airlie Beach hebben we inmiddels overnieuw gedaan en dat was het zeker waard. Snel hier meer over. Voor nu, hoop ik nog elders een baan te vinden en anders is het tijd om naar huis te komen. Ik heb nog nooit zoveel sollicitaties gedaan en afwijzingen ontvangen. Dat doet wel wat met je en dan moet je op een gegeven moment de knoop doorhakken voor jezelf. Australië is in die zin de kers op de taart van onze reis. Het kon minder ;).

Please follow and like me:

1 thought on “Geduld wordt op de proef gesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *