Home, Persoonlijke reisverslagen, Reisdagboek

Happy New Year: Op naar het onbekende 2019!

HAPPY NEW YEAR EVERYONE! Het is alweer de 2e keer op rij dat wij kerst en oud & nieuw in het buitenland hebben gevierd. Ik kan mij onze vorige kerst en oud&nieuw in Colombia nog goed herinneren; geen kerstboom, geen koude nachten, geen kniepertjes & oliebollen en geen foute kersttruien. Wat miste ik dat knusse gevoel en wat wilde ik het jaar daarop graag weer kerst en oud&nieuw in Nederland vieren. Dus zo gezegd, zo gedaan en zo vierden wij ook dit jaar kerst en oud&nieuw in het buitenland. Fail! Mijn blog heet daarom denk ik ook niet voor niets: Accept the Unexpected ;). Maar anyways, wij hebben er in ieder geval weer een paar mooie weken in Australië opzitten.

Happy New Year Natural Bridge Happy New Year Springbrook Nationalpark

BEFORE CHRISTMAS AND NEW YEARS EVE
Waar ik in mijn vorige blog, klaagde over het vinden van een baan. Ben ik inmiddels ook alweer even onder de pannen. Het is misschien geen baan geworden waarop ik had gehoopt, maar ik ben inmiddels aan het werk bij een net geopend Grieks restaurant, Greca. Greca wordt gerund door een bekende Australische/Griekse chef, die ook 2 restaurants heeft in Sydney en 1 in Tokyo. Daarnaast hebben wij een fijn huis gevonden in Spring Hill en delen wij dit oude Queenslandhuis met 2 andere huisgenoten. Zo leiden wij weer een redelijk normaal leven ;). Wanneer wij beiden vrij zijn, huren we vaak een auto en gaan we op ontdekking uit. Zo hebben wij onlangs Byron Bay, Noosa en Springbrook National park bezocht.

Happy New Year Christmas Byron Happy New Year Noosa

BEZOEK VAN FAMILIE
Gelukkig hoefden wij dit jaar kerst en oud&nieuw niet helemaal zonder familie te vieren en kwam Manon (zusje van Arjan) bij ons langs. Zo konden wij de tradities van een kerstontbijtje in de ochtend, kerstcadeautjes onder de boom en lekker veel eten met elkaar toch in stand houden. Echter werd het ”gourmetten” vervangen door een picknick op het strand ;).  Hier in Australië kennen ze geen tweede kerstdag, maar wordt de dag na kerst Boxing-day genoemd. Arjan en ik waren beide dagen vrij en zijn we met elkaar naar Byron Bay en Noosa geweest. Het heeft dan niet het ultieme kerstgevoel, maar vervelend was het zeker niet! Tussendoor moesten wij beiden werken en konden wij om en om Manon gezelschap houden. Lekker ijskoffies drinken en zonnen bij Southbank, een beetje shoppen en lekker kletsen. Ik moet zeggen nu Manon weer weg is, is het ineens wel erg stil.

OUD & NIEUW
Oud&Nieuw hebben wij in Brisbane gevierd. Eerst gezellig ”thuis” gezeten en drankjes gedronken met onze huisgenoot Justin en rond 23 uur zijn wij richting de rivier gewandeld.  Op verschillende plekken langs de rivier werd er een grote vuurwerkshow georganiseerd van 10 minuten lang. Met vele anderen hadden wij ons een plekje langs de rivier weten te bemachtigen en stonden wij met elkaar af te tellen en Happy New Year te roepen.  Het vuurwerk was echt fantastisch en bezorgde ons allemaal wel even kippenvel. Hoewel het vuurwerk afsteken in je eigen straat ook wel wat heeft, vond ik dit toch wel erg mooi. In plaats van te genieten van die ene vuurpijl, waarbij de rest het net niet was. Hadden wij nu 10 minuten lang non-stop prachtig vuurwerk!

Happy New Year Sunset Noosa Happy New Year Springbrook

WHAT TO EXPECT FOR 2019
2019 zal voor ons beide weer een heel ander jaar worden dan afgelopen jaar. Het begint sowieso als een Happy New Year in het mooie Australië. Ik had 5 jaar geleden nooit gedacht dat ik deze stap ooit nog een keer zou maken. Dat ik zou kunnen zeggen; dat ik het afgelopen jaar 12 landen heb bezocht. Of dat ik tijdelijk in Nieuw Zeeland en Australië heb gewoond en gewerkt. Deze reis is een ervaring voor het leven. En voor nu kan ik mij ook wel weer verheugen op het wederkeren naar Nederland. Weer dichtbij vrienden & familie zijn, weer wonen in mijn eigen huis of misschien gaan we wel weer verhuizen. Het aangaan van een nieuwe uitdaging qua werk. Niets staat vast, maar dat geeft mij juist een gevoel van vrijheid. Het kunnen bepalen van onze eigen koers. Het accepteren van het onbekende. Leven!

Nieuwsgierig naar wat ik nog meer heb meegemaakt het afgelopen jaar? Klik hier voor meer reisverslagen! 

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *