Home, Nieuw Zeeland, Oceanië

Roadtrip door Nieuw Zeeland: Het Zuidereiland deel 2

Hopelijk heb ik je zo enthousiast weten te maken, dat je nu graag het vervolg wilt weten. Welk vervolg? Mijn reisroute, maar tevens ook een handige route over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Gemist? Lees dan hier mijn blog: Rondreis door Nieuw Zeeland: Het Zuidereiland.  Ben je namelijk van plan om naar Nieuw-Zeeland te reizen? Dan is een roadtrip door Nieuw-Zeeland de ideale manier om het land te verkennen. In mijn vorige blog eindigde ik bij het oude dorpje Cardrona. Daar lees je ook nog een aantal handige tips qua vervoer en apps ;). Hier vervolg ik mijn roadtrip verder via Queenstown. Ook zal ik in deze blog adviezen geven over wat er per plek te doen is, lekkere restaurants en overige weetjes.

Roadtrip_door_NieuwZeeland_Honda_Odyssey

ROADTRIP DOOR NIEUW ZEELAND
In mijn vorige blog, waren wij geëindigd in Cardrona. Een oud dorpje, waar vroeger de mijnwerkers werkten, op zoek naar goud. Tegenwoordig staat het oude hotel, wat toen die tijd was gebouwd, er nog steeds. Nu dient het als restaurant/bar waar iedereen samenkomt na een dag skiën. Ook is het een prachtige trouwlocatie. Van Cardrona is het nog een uur rijden naar Queenstown, de volgende stop. Hieronder heb ik een overzicht voor je gemaakt, welke plekken wij tijdens onze roadtrip door Nieuw Zeeland nog meer hebben bezocht:

  1. Queenstown
  2. Milford Sound
  3. Dunedin
  4. Moeraki
  5. Lake Pukaki
  6. Mount Cook Village
  7. Lake Tekapo
  8. Christchurch
  9. Kaikoura

Roadtrip_door_NieuwZeeland_Route Queenstown Roadtrip_door_NieuwZeeland_ road to Queenstown

START VAN ONZE ROADTRIP IN QUEENSTOWN
Queenstown is de bekende hotspot van het Zuidereiland in Nieuw Zeeland. Het is een kleine stad, waar van alles te doen is. De stad wordt omringt door bergen en ligt aan het meer Wakatipu. In het centrum zijn vele bekende merken gevestigd om lekker te kunnen winkelen. Daarnaast kan je er ook een goede lunch of diner scoren, door de vele restaurants en barretjes die er te vinden zijn. Zowel in zomer als in de winter is het er altijd erg druk, gezien het ’s winters ook een wintersportoord is. Queenstown heeft ook een groot vliegveld, waardoor je ook een vlucht kan pakken in plaats van alles te bereizen.

TO DO
Skyline Queenstown – In Queenstown kan je met de Gondola omhoog om een prachtig uitzicht te krijgen over de stad. Vanaf hier kan je wandelen, rodelen, mountainbiken, bungyjumpen en de sterren bekijken. Bovenop is een restaurant, maar je kan ook zelf je lunchpakketje meenemen. Genoeg picknicktafels te vinden.
Kosten: $ 39,- per volwassene | Alleen met de gondola omhoog en naar beneden. | $ 55,- per volwassene, Gondola + 2 keer rodelen.

Roadtrip door Nieuw Zeeland_ Queenstown Roadtrip door Nieuw Zeeland_ Queenstown harbour

Hiken – In en rondom Queenstown zijn verschillende wandelroutes te vinden. Er zijn routes van maximaal een uur, maar je kunt ook gemakkelijk de hele dag aan de wandel zijn. Voordeel van deze activiteiten, ze zijn gratis. Daarnaast krijg je ook een goed beeld van de omgeving en kan je genieten van de prachtige natuur.

The Remarkables – Dit is het skigebied van Queenstown. In de winter kan je prachtig skiën, om vervolgens te apres-skiën in Queenstown. Vanuit de stad zijn er meerdere verhuurbedrijven te vinden en vertrekken er bussen om je naar de piste te brengen. Ook kan je er met de auto komen, maar dan kunnen sneeuwkettingen wel handig zijn.
Overig – Queenstown is erg populair, zowel onder de reizigers als de Nieuw Zeelanders zelf. Naast bovengenoemde dagtripjes, kan je er paardrijden, een boottocht nemen, skydiven, paragliden enzovoort. Voor ieder wat wils!

TO SLEEP
Queenstown Lakeview Holiday Park – Een groot park, waar iedereen terecht kan. Of je nou een camper hebt, tent of je wilt graag een kamer boeken. Het kan hier allemaal. Vele faciliteiten zijn er te vinden, waaronder keukens, grote toiletgebouwen en alles is er erg schoon. Ook wandel je vanaf hier zo het centrum in.
Kosten: $ 25,- per persoon voor een tent site | Van alle faciliteiten voorzien | Op loopafstand van het centrum.

TO EAT
Pub on the Wharf – 
Dit is een sportbar, maar erg gezellig ingericht. De prijzen zijn hier niet hoog en je kan er heerlijk eten. Tip: de ”side” gerechten zijn royaal. Je kunt er ook voor kiezen om 1 hoofdgerecht te bestellen met 2 ”side” gerechten erbij.
The Pier – The Pier is iets luxer en ziet er van binnen gezellig uit. Het eten is hier ook iets duurder, maar je krijgt wel waar voor je geld.
Pog Mahones – Een gezellige pub met een lekkere kaart. Echter zijn er velen die van deze plek afweten en moet je er op tijd bij zijn om een fijne zit plek te bemachtigen.

Roadtrip door Nieuw Zeeland_ Milford Sound

REIZEN VERDER NAAR MILFORD SOUND
We vervolgen onze roadtrip door Nieuw Zeeland naar Milford Sound. Vanuit Queenstown ben je een hele dag kwijt om bij Milford Sound in de buurt te komen. Geen probleem, want de route er naar toe is fantastisch! Zeker, wanneer je voorbij Te Anau bent. Het dorpje Te Anau zelf is niet zo bijzonder. Milford Sound is het bekende fjord landschap van Nieuw Zeeland, waar talloze watervallen de zee in kletteren. Mits het geregend heeft. De zee wordt hier omringd door prachtige kliffen en groen. Zeker een hoogtepunt, wanneer je een roadtrip door Nieuw Zeeland maakt.

TO DO
Cruise Milford Sound – Dit is toch wel een must, wanneer je naar Milford Sound gaat of sowieso in Nieuw Zeeland bent. Er worden vanuit de ”haven” van Milford Sound verschillende cruises aangeboden, die je langs de fjorden brengt. Ook heb je kans om zeehonden te spotten. De prijzen variëren behoorlijk en kunnen uitgebreid worden met lunches of diners aan boord.
Kosten: vanaf $ 50,- per persoon. | Tip, check o.a. Bookme.co.nz voor kortingen, dit kan je een hoop geld besparen.

Roadtrip door Nieuw Zeeland_Waterfall Milford Sound Roadtrip door Nieuw Zeeland_Waterfalls Milford Sound

TO SLEEP
Gunn’s Camp – 
| $ 15,- per persoon. |Dit is een rustige camping, middenin de natuur. | Faciliteiten zijn goed, maar niet groot. |Wel is er een grote keuken aanwezig en loungeruimte, waar je ’s avonds kunt zitten. | Nog een uur rijden van Milford Sounds.

VAN NATUUR NAAR DE STAD DUNEDIN
Van Milford Sound rijd je verder richting Dunedin. Een korte stop kan je maken halverwege bij het meer van Te Anau. In 1 keer deze afstand afleggen is niet te doen, wanneer je in de ochtend een cruise hebt gemaakt.
Dunedin ligt aan de kust en is de eerste grote stad die weer tegen zult komen. In Dunedin vind je een mooi oud station en een klein centrum. Leuk om als tussenstop in te zetten, maar je zou in mijn ogen deze plek ook kunnen skippen. Mocht je langer reizen, zou je hier bijvoorbeeld werk kunnen vinden. Vanuit Dunedin zijn wij later op de dag doorgereden richting Moeraki.

Roadtrip door Nieuw Zeeland_Roaring Bay Roadtrip door Nieuw Zeeland_Roaring Bay

Roaring Bay – mocht je iets meer tijd hebben, tijdens je roadtrip door Nieuw Zeeland, dan is Roaring Bay een leuke plek om te bezoeken. Waarom? Je kunt er wilde pinguïns spotten! Rond een uur of 15:00 komen ze weer aan land en kan je ze uit het water zien komen. Wij hadden dit geluk en het was prachtig om ze van zo dichtbij te zien. Daarnaast is de kustlijn ook erg mooi in de omgeving van Roaring Bay!

ROADTRIP VERVOLGEN NAAR MOERAKI
In Moeraki vind je de bekende Moeraki Boulders. Dit zijn grote, ronde stenen die op het strand bij Moeraki liggen. Nergens heb ik dit soort stenen eerder gezien. Bijzonder om je dag mee te beginnen. Een heerlijke ochtend wandeling over het strand, waarbij je de zon ziet opkomen en de gouden gloed over de stenen schijnt.

Roadtrip door Nieuw Zeeland_Moeraki Boulders Roadtrip door Nieuw Zeeland_Moeraki Boulders ik

TO SLEEP
Moeraki Village Holiday Park – 
$ 20,p per persoon. | Prachtige camping aan de kust, met een mooi uitzicht. | Goede faciliteiten, waaronder keuken, bbq, washok, schoon toiletgebouw. | Ook kan je bij een heldere nacht genieten van de vele sterren die je ziet en de melkweg.

LAKE PUKAKI, MOUNT COOK VILLAGE EN LAKE TEKAPO
Van de stad en de kust, vervolgden wij onze roadtrip door Nieuw Zeeland weer landinwaarts. De weg naar Lake Pukaki is niet heel bijzonder, maar het meer zelf wel. Een prachtig blauw meer met uitzicht op de hoogste berg van Nieuw Zeeland; Mount Cook. Bij het meer zelf is niet heel veel te doen. Zo is er in de buurt een Zalm kwekerij, waar je je eigen zalm kan vangen. Ook zou je in de omgeving een wandeling kunnen maken. Echter is de route naar Mount Cook Village veel mooier.

Roadtrip_door_Nieuw Zeeland_Mount Cook Roadtrip door NieuwZeeland Lakepukaki

TO DO
Hiken
– Vanuit Mount Cook Village kan je meerdere wandelingen maken. Check de weerberichten, want het kan hier in de winter behoorlijk koud worden. Zo schijnt de Hooker Valley Track, een hike van 3 a 4 uur erg mooi te zijn. Bij ons regende het die dag, dus hebben wij maar een klein stuk van deze wandeling gemaakt.
Lake Tekapo – Dit meer ligt iets verder dan Lake Pukaki. Ook hier kan je prachtige wandelingen maken, paardrijden of in de winter skiën.

TO SLEEP
Lake Tekapo Holiday Park –
 vanaf $ 22,- per persoon. | Ook kan je hier overnachten in chalets | Voor backpackers is er ook een hostel op deze camping. | Voorzien van alle faciliteiten. | Prachtig uitzicht op het meer.

CHRISTCHURCH
Christchurch is een gezellige stad, waar genoeg te doen is. Persoonlijk vond ik deze stad meer uitstraling hebben dan Dunedin. Echter is de stad in 2011 getroffen door een zware aardbeving. Vandaag de dag zie je nog steeds de schade in de stad. Toch heeft het ook weer wat en krijgt de stad een industriële look, waar veel mooie graffiti te vinden is. Leuk om een dag doorheen te wandelen en toe te voegen aan je roadtrip door Nieuw Zeeland.

TO DO
Christchurch Tramway – 
Door het centrum van Christchurch loopt een spoor, waar een oude tram overheen rijdt. Deze tram brengt je naar verschillende bezienswaardigheden van de stad. Het is een soort Hop-on Hop-off bus. Ideaal als je geen zin hebt in slenteren 😉
Kosten: $ 20,- per persoon. | Ook via Bookme.co.nz kan je goedkopere tickets vinden.

Roadtrip door Nieuw Zeeland_Christchurch

Quake city – De aardbeving van 2011 in Christchurch had een kracht van 6.3 op de schaal van Richter. Hierdoor is er veel veranderd in Christchurch na 2011 en is er nog veel schade te zien. Het museum geeft je een kijk op hoe het ervoor de aardbeving uitzag en het verloop tijdens en na de aardbeving.
Kosten: $ 20,- per persoon.

TO EAT
Original Sin – Heerlijk eten voor een leuke prijs. Leuke sfeer en de bediening is erg vriendelijk. | Daarnaast zitten er in die straat nog meer restaurants.
Corianders – Corianders is een super lekker Indiaas restaurant. Het is mooi ingericht van binnen, waardoor het echt als een avondje uit voelt. Heerlijk eten voor een leuke prijs. Probeer zeker de Korma eens ;).

ALS AFSLUITING ZWEMMEN MET DOLFIJNEN  IN KAIKOURA
Kaikoura is een klein dorpje aan de kust. Dit dorpje staat bekend om het spotten van zeehonden, walvissen, albatrossen en dolfijnen. En wat nog mooier is, is dat je met wilde dolfijnen kunt zwemmen. Iets was je zeker niet wilt missen tijdens je roadtrip door Nieuw Zeeland. Een goede afsluiting van je reis. Daarnaast kent het dorpje verschillende restaurants en een paar winkels.

Roadtrip door Nieuw Zeeland_Kaikoura Roadtrip door Nieuw Zeeland_Kaikoura_Seals

TO DO
Dolphin Encounter
– Een hele fijne organisatie, die je de mogelijkheid biedt om met wilde Dusky Dolfijnen te zwemmen. 10 keer beter dan dolfijnen zien als een attractie in sommige parken, als je het mij vraagt. Met een groep van maximaal 15 personen ga je met een boot de zee op. Ze zorgen voor een goede zwemsuit, flippers en snorkel. Vervolgens zoeken ze de dolfijnen op en ga je met elkaar heel rustig het water in. Als de dolfijnen nieuwsgierig zijn, komen ze vanzelf naar je toe en zwemmen ze om je heen. Zwemmen ze door, dan klim je weer aan boord en vaar je verder. Kosten: $ 125,- per persoon. | De tour duurt 3 tot 4 uur en is meer dan de moeite waard! | Ook kan je er voor een redelijke prijs een waterproof go pro huren.

Roadtrip door NieuwZeeland Tour Duskydolphins Roadtrip door NieuwZeeland Duskydolphins

Air Kaikoura – Voor de mensen die meer van vliegen houden dan varen, kan je ook met een helikopter de lucht in gaan. Vervolgens ga je op zoek naar de walvissen en heb je vanuit de lucht een perfect zicht. De vluchten duren ongeveer 30 minuten, waarbij je grote kans hebt op het spotten van een walvis. Kosten: $ 100,- per persoon.

Point Kean Viewpoint – Vanaf hier kan je een mooie wandeling langs de kust maken, waarbij je weer vele zeehonden kunt spotten. Soms zijn ze nog geen meter van je verwijderd en liggen ze verstopt in het hoge gras.

TO SLEEP
Alpine-Pacific Holiday Park – 
Kosten: $ 22,- per persoon | Ruime keuken en een toiletgebouw. | Zwembad. | Ruime campingplekken. | Dichtbij het centrum.

Ik hoop dat ik je zo een goed beeld heb kunnen geven hoe jij je roadtrip door Nieuw Zeeland vorm kan geven. Het land is zo ontzettend mooi en ik kan je nog veel meer vertellen, maar dan wordt het wel erg onoverzichtelijk. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. Ik heb twee keer over het Zuidereiland mogen reizen en heb de eerste keer het Zuidereiland in 2 weken gezien, waarbij al deze plekken zijn bezocht.

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *