Amerika, Home, Peru, Zuid Amerika

Wat te zien in Noord Peru

Op het internet lees je veel informatie over de hoogtepunten van zuid Peru. Plaatsen die regelmatig genoemd worden zijn, Machu Picchu, Rainbow Mountain en Colca Cañon. Laguna 69, Kuelap Ruïnes en de Gocta Waterval, die je in Noord Peru kan vinden hoor je helaas minder vaak. Toch zijn deze plekken, misschien wel minstens zo mooi. Ze zijn in ieder geval een bezoek waard! Iets wat je eigenlijk niet mag missen!

Grensovergang Ecuador – Peru Vanuit Cuenca, Ecuador hebben wij de bus gepakt naar Máncora, Peru. Mancora is een kleine badplaats aan de kust van Noord Peru, midden in de woestijn gelegen. De totale reis duurde ongeveer 7 uur, waarbij wij 1 uur hebben stil gestaan bij de grensovergang. Misschien vanwege de nachtbus, dat het redelijk rustig was. Hierdoor hadden wij gelukkig al vrij snel onze stempels te pakken! Je kunt er ook voor kiezen om direct door te reizen naar Chiclayo.

Vervoer: Ayzul | Kosten: € 15,- p.p. | Duur: +/- 7 uur naar Máncora

Zonsondergang Máncora, Noord Peru

Máncora

Máncora is een klein dorpje, gelegen in Noord Peru. Het ligt midden in de woestijn, waardoor het er overdag behoorlijk heet kan worden. Daarnaast houden ze in dit dorp ook wel van een feestje en vind je hier genoeg eettentjes, winkeltjes en souvenirshops.

Must do: Surfen – Op het strand vind je verschillende surfscholen, waar je surflessen kan krijgen. Echter zijn de golven voor beginners, redelijk hoog, waardoor het best spannend is. Samen met de docent ga je het water in en hij doet er alles aan om je veilig op het board te laten staan! Zeer toffe ervaring en zeker de moeite waard om eens te proberen! Kosten: $ 50,- solles p.p. | Duur: 80 minuten | Daarnaast kan je na de les de hele dag nog met je surfboard oefenen.

Excursies/ Tours : Daarnaast worden er nog verschillende tours en of excursies aangeboden voor in de buurt. Bijvoorbeeld snorkelen met schildpadden of het bezoeken van een krokodillenfarm enzovoort. Wij hebben zelf verder geen tour hier ondernomen.

To sleep: Casa Naranja | Kosten: € 20,- p.n. | privé kamer met een gedeelde badkamer | Alles is erg schoon en het is rustig gelegen. Hierdoor heb je ’s nachts geen last van feestende mensen.

Uitzicht Cañon del Sonche, Noord Peru

Chachapoyas

Van Máncora zijn we de bergen in gegaan naar het kleine dorpje Chachapoyas. Chachapoyas wat ook in Noord Peru te vinden is, biedt verschillende interessante activiteiten. Iets minder groot als Machu Picchu, maar zeker indrukwekkend zijn de oude Inca Ruïnes die hier te vinden zijn. Of een van werelds grootste waterval, de Gocta Waterval! Om van Máncora naar Chachapoyas te reizen, ben je wel 1,5 dag onderweg. Wij vertrokken ’s ochtends vroeg uit Máncora, zodat we de nachtbus in Chiclayo naar Chachapoyas konden pakken.

Vervoer: Máncora – Chiclayo | $ 40 solles p.p. | Duur: 7 uur | Chiclayo – Chachapoyas | $ 75 solles p.p. | Movil Tours Busmaatschappij |Duur: 8 uur| Luxe stoel die 160 graden kan kantelen. Erg relaxt dus, wanneer je een nachtbus pakt!

Cañon del Sonche, Noord Peru

Must do: Canyon del Sonche – Een collectivo brengt je in 15 minuten naar het dorpje Huancas. Vanuit daar is het 5 minuten lopen naar het eerste viewpoint. Hier heb je een spectaculair uitzicht over de bergen en zie je verschillende watervallen! Op Maps.me zie je een pad lopen langs de canyon. Zeker de moeite waard om dit pad te volgen, om je nog meer mooie uitzichten te geven! Kosten: $ 3 solles.

Kuelap ruïnes, Noord Peru

Kuelap, de Inca Ruïnes – Via verschillende touroperators kan je een tour boeken naar Kuelap. Wij hadden deze vanuit ons hostel geboekt en dit was erg goed georganiseerd. De ruïnes van Kuelap liggen boven op de berg en zijn honderden jaren oud. De eerste bebouwing is gemaakt door de Chachapoyas bevolking. Later in het tijdperk van de Inca’s, hebben de Inca’s de Chachapoyas verslagen en Kuelap overgenomen. Veel ruïnes zijn nog goed intact, waardoor je een goed beeld krijgt hoe de Inca’s en de bevolking van Chachapoyas hier hebben gewoond. Met een kabelbaan word je naar de top van de berg gebracht en dit is tevens de eerste kabelbaan die er in Peru is gebouwd! Kosten: $ 80 solles p.p. | Duur: de hele dag | Inclusief lunch, echter gingen wij pas lunchen rond 16:00 uur, dus hou hier rekening mee. | Engels sprekende gids.

Gocta Waterval, Noord Peru

Gocta Waterval : Deze waterval staat op nummer 3 van de ranglijst meest hoogste watervallen ter wereld. In 2005 is deze waterval pas ontdekt door een Duitse onderzoeker. De lokale bevolking was uiteraard op de hoogte van deze enorme waterval, maar was nog nooit aan de “buitenwereld” getoond. De waterval is meer dan 700 meter hoog en bestaat uit 2 delen. De hike naar het viewpoint duurt ongeveer 3 uur en kan pittig zijn, zeker wanneer het net heeft geregend. Kosten: Pak voor $ 5 solles de collectivo naar Cocachimba. Vanaf daar is het $ 10 solles met een motortaxi naar het dorpje en beginpunt van de hike!

QTo sleep: Chachapoyas Backpackers Hostel | Kosten: € 11,50 p.n. | Privé kamer met gedeelde badkamer | Ruime gedeelde keuken | Alles was erg netjes en schoon!

Surfen in Huanchaco, Noord Peru

Huanchaco

Huanchaco is een klein dorpje op 11 kilometer afstand van de grote stad Trujillo. Tijdens je reis is er een grote kans, dat je hier een tussenstop zult plannen. Waarom dan in een grote stad zitten als je ook lekker aan het strand kan relaxen? De temperatuur is hier ideaal, niet te heet en zeker niet te koud. Ook zijn de golven hier minder wild, dan als in Máncora. Een ideale plek om te leren surfen dus!

Vervoer: Chachapoyas – Trujillo | $ 65 sol | Duur: 10 uur | Movil Tours | Trujillo – Huanchaco | $ 20 sol | Duur 20 – 30 min

Must do – Surfen | Op het strand zijn meerdere surfscholen te vinden, waar je surflessen kan krijgen. Of als je al een les hebt gehad, kan je voor $ 30 sol een surfboard en wetsuit huren. Ideaal, want dan kan je de hele dag in je eigen tempo oefenen.

To sleep: Casa Hospedaje Huanchaco | Kosten: € 18,35 | Heerlijk rustig en op loopafstand gelegen, met zeer ruime bedden. | Toen wij er waren was het zwembad helaas leeg, maar verder een erg fijne plek!

Breakfast bij het Chocolate Café

To eat: Chocolate Café – Een gezellig en knus restaurantje, gerund door een Zwitserse. Je kunt er heerlijk ontbijten en lunchen.

Huaraz

En van het strand weer terug in de bergen. Al zigzaggend reizen we door Peru. Huaraz een drukke stad, midden in de bergen gelegen. Vanuit hier kan je verschillende hikes ondernemen, met prachtig zicht op de hoog besneeuwde bergtoppen.

Vervoer: Trujillo – Huaraz | $60,- p.p. voor luxe stoelen | Movil Tours | Duur: 8 uur

Laguna 69, Noord Peru

Must do – Laguna 69 | Een prachtige, maar ook zeker een pittige hike. Om 5:00 uur in de ochtend wordt je opgepikt door de touroperator bij je hotel. De busrit duurt vervolgens 3 uur om je naar het startpunt van de hike te brengen. Deze ligt al hoog in de bergen, midden in een vallei. Na ongeveer 3 uur Hiken, waarbij vooral het laatste halfuur behoorlijk zwaar is, kom je dan eindelijk aan bij het prachtige ijsblauwe meer! Zo mooi en zo de moeite waard om te zien. Onderweg zal je trouwens ook prachtige watervallen en ander natuurlijk schoon zien! Kosten: $ 60,- p.p.

Uitzicht tijdens de hike naar Laguna 69

Paramount hike – De Paramount hike is een minder zware hike en geeft je een mooi uitzicht over een meer en de bergtoppen. Tijdens de hike zijn er verschillende uitzichtpunten, waarbij je er ook voor kan kiezen om daar te stoppen en gewoon te genieten van het uitzicht! Kosten: $ 60,- p.p. Klein groepje. Beide tours/ hikes hebben wij geboekt bij Akilpo, een aanrader en volop keus naar wat je wensen zijn!

To sleep: Hotel en Bungalows villa Valencia | € 24,- p.n. | Het zijn bungalow huisjes, met een keuken en openhaard. | Met een beetje mazzel hoef je de bungalow met niemand te delen!

To eat: Mi comedia Pizzaria – Erg lekker goed Italiaans eten. Betaald er ook wat meer, maar na een stevige hike heb je dat wel verdiend! Café Andino – Een gezellig en knus café, waar je lekker kan eten of gewoon een goede kop koffie kan scoren. Ze hebben ook lekkere ontbijtjes, zoals wafels met fruit en yoghurt! Chilli Heaven – Is een lekker Mexicaans restaurant, met goede porties! Al met al zijn er ook in Noord Peru genoeg hoogtepunten te vinden om je reis onvergetelijk te maken! Ik had ook nooit gedacht, dat Peru zoveel diversiteit te bieden heeft. Ik zal je daarom zeker adviseren om Noord Peru niet over te slaan tijdens je reis!

Van Huaraz naar Lima

Huaraz was onze laatste stop in Noord Peru. Het is zo heerlijk reizen om je rust te vinden aan het strand en de warmte te voelen, om je je vervolgens weer klaar te maken voor de prachtige hikes en frisse lucht! Ik ben erg blij dat wij Noord Peru niet hebben overgeslagen en direct aan het zuiden van Peru zijn begonnen. Binnenkort ook meer informatie over Zuid Peru!

Vervoer Huaraz – Lima | $ 70,- p.p. | Movil Tours | Luxe stoelen!

Meer mooie plaatjes vind je op mijn Instagram!

Please follow and like me:

9 thoughts on “Wat te zien in Noord Peru

 1. Hi! Bedankt voor je blog! Ik ben me aan het orienteren op een reis naar Peru en dit klinkt allemaal heel mooi 🙂 Ik vroeg me af hoe lang jullie over deze stops gedaan hebben?

  1. Hi Sarah,
   sorry voor de trage reactie, op de een of andere manier heb ik deze over het hoofd gezien.
   Gaaf dat je binnenkort naar Peru gaat! Ik vond het een verrassend mooi land.
   De tijd die wij hebben doorgebracht in de volgende plaatsen; Mancora (2 nachten) – Chachapoyas (3 nachten) – Huanchaco (1 nacht) – Huaraz (4 nachten) – Lima (1 nacht) was 2 weken.
   Dit geld ook voor de plaatsen in Zuid Peru, waarbij wij het meeste daarvan hebben doorgebracht in Cusco (5 nachten en 2 in Aquas Calientes). Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt en ik hoor graag wat voor route je hebt uitgestippeld :). Succes!

 2. Hai! Ik wil deze zomer gaan backpacken in noord Peru. Wij gaan waarschijnlijk jou route grotendeels volgen, alleen dan in 3 weken. Je benoemt verschillende slaapplekken en busroutes, maar hoe heb je deze gevonden? Want ik heb op internet gelezen dat mobiel internet daar niet of moeilijk is. Alleen door middel van internet cafés.
  Is er in ieder dorp een soort busstation?
  Ook vroeg ik me af of je in die dorpen tegen de taal aan liep of dat je met Engels al ver kwam.

  1. Hi Naomi,
   Wat super gaaf dat jullie in Noord Peru gaan backpacken! Verbaas mij er nog steeds over dat vele toeristen dit overslaan. Om terug te komen op je vragen:
   – In elk dorp waar wij zijn geweest, was er een groot busstation te vinden.
   – In het Noorden reisden wij vooral met Movil Tours, tickets te koop op het busstation of online. Vaak zijn de dorpjes klein genoeg en vond ik het gemakkelijk om tickets bij het busstation zelf te kopen. Bijvoorbeeld een dag van te voren zijn de ”panorama plekken” vaak nog vrij en heb je een brede stoel, met onderweg fantastisch uitzicht. Ook voor een nachtbus zijn deze stoelen ideaal en kan je best oké slapen!
   – Ondanks dat vele toeristen deze plekken overslaan, zijn ze er nog wel te vinden. Dus genoeg accommodaties via Booking.com, airbnb, hostelworld etc. te vinden.
   – Ik heb juist ervaren dat er op veel plekken wifi te vinden was. (Internet in Nieuw-Zeeland was slechter ;)). En daarnaast kan je altijd een Sim-kaart kopen met 3 of 4-G, dan heb je altijd internet op je mobiel om het een en ander te checken.
   – Wat betreft de taal, een beetje Spaans spreken is altijd handig. Neem voor de zekerheid een vertaalboekje mee om wat basis woorden te kunnen gebruiken, maar over het algemeen kwam je met Engels ook al heel ver!

   Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust 🙂 En anders heel veel reisplezier alvast!

 3. Hai! Mijn vriend en ik willen deze zomer gaan backpacken in Noord Peru. In je blog lees ik verschillende slaapplekken en busroutes, alleen vroeg ik mij af hoe je deze hebt gevonden. Ik lees namelijk op het internet dat mobiel internet niet of erg moeilijk is, waardoor je afhankelijk bent van de internet cafés.
  En is er in elk dorp een soort busstation of moest je deze bestellen?
  Ook vroeg ik mij af of je in Noord Peru vaak tegen de taal aan liep of dat je met Engels goed uit de voeten kwam?

 4. Hi, superleuke blog en mooie foto’s! Heel chill om een beetje mijn route in Peru uit te stippelen zo.

  Ik heb wel een vraag over de hikes zoals de Laguna 69; moet je die van tevoren boeken of is dit ook goed te doen bij aankomst?

  1. Hi Jurriaan, wat gaaf dat je binnenkort ook naar Peru gaat! Wij hebben de tours geboekt toen wij aankwamen, dus niet dagen/weken van te voren. Hangt er misschien ook vanaf wanneer je gaat, zo waren wij er ook niet in het hoogseizoen. Veel plezier alvast! En mocht je meer vragen hebben, hoor ik het graag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *