Ecuador, Zuid Amerika

Via Ecuador naar Peru: de grens over in 1 week!

In 1 week via Ecuador naar Peru? Geen probleem! Tijdens onze reis door Zuid Amerika wilden wij van Colombia naar Peru reizen. Een vliegticket was echter vrij prijzig, dus besloten we per bus door Ecuador te reizen. In 1 week tijd waren we in Peru, waarbij we ondertussen nog wat mooie hoogtepunten van Ecuador hebben gezien!

Grensovergang Colombia – Ecuador

Bij Ipiales, Colombia zijn we letterlijk wandelend de grens overgestoken naar Ecuador. In Ipiales vind je overigens ook een prachtige kerk, die je eigenlijk niet mag missen in Colombia. Klik hier voor meer info! In Ecuador pak je vervolgens weer een bus om verder te reizen!

Om 08:30 uur stonden wij in de rij van de Colombiaanse immigratie om onze uitreisstempels te ontvangen. Dit duurde ongeveer een uur. Vlotter dan verwacht! Dit was helaas wel anders bij het immigratiekantoor van Ecuador. De rij was hier super lang en het was totaal niet efficiënt geregeld. Houdt er dus rekening mee dat je hier 3 a 4 uur in de rij staat!

Valuta | In Ecuador betaal je met Dollars

Otavalo

Onze eerste stop was in de stad Otavalo. Vanaf de grensovergang, brengt een taxi je naar het dichtstbijzijnde busstation en vanaf daar koop je gemakkelijk je buskaartje naar Otavalo. Waarom Otavalo? In Otavalo tref je op elke zaterdag een gigantische markt met traditionele kleding, souvenirs, kleden, enzovoort. Erg leuk om doorheen te wandelen en om je souvenirs te scoren!

Vervoer: Bus | $ 3,25 per persoon | Duur: 3 uur

Overnachting: Hostel El Geranio | $ 24,- Per nacht | Inclusief ontbijt, goed ontbijt | Goede warme douche en dichtbij het centrum!

Eten: Burns Vista Organic Food | $ niet super goedkoop, maar ook niet duur | Verschillende keukens en het eten smaakt erg lekker!

Quito

Quito de hoofdstad van Ecuador telt ruim 1,8 miljoen inwoners. Vanaf hier wilden wij graag een tour boeken naar de vulkaan Cotopaxi! Gezien het slechte weer hebben we dit uitgesteld en er volgt een betere tip! Verder hebben wij weinig van de stad gezien. Gezien ons korte bezoek en wij geen stadsmensen zijn, besloten we na 2 dagen verder te reizen. Hieronder een leuke tip, voor net buiten Quito!

To do: Monumento a la Mitad del Mundo – Ofwel het monument van het midden van de wereld. In het dorpje San Antonio, waar dit monument zich bevindt, kan je letterlijk met 1 been op het zuidelijk halfrond staan en met 1 been op het noordelijk halfrond. Ze hebben onder andere de lijn van de evenaar getekend en je kunt er een kenniscentrum van het universum bezoeken. Instructie: Loop naar het busstation El Tejar en pak daar de bus richting Mitad del Mundo, dit staat voorop de bus aangegeven. Locals helpen je eventueel ook om de juiste bus te pakken als je ze vraagt! Kosten: $ 0,50 p.p. Kosten entree park | $ 5,00 per persoon |

Vervoer: Otavalo – Quito | Bus| $ 2,50 per persoon | Duur: 2,5 uur

Overnachten: Friends Hostel |$ 27,- Per nacht | Je kunt gebruik maken van een keuken, gelegen in het oude centrum.

Cotopaxi

De vulkaan Cotopaxi is een actieve vulkaan en maar liefst 5800 meter hoog. In 2015 had hij zijn laatste grote eruptie. De laatste tijd is de vulkaan erg rustig en is het ook mogelijk om een hike te maken naar 5000 meter hoog en of zelfs naar de summit. Je kunt deze tour doen vanuit Quito, maar wij hebben een betere plek gevonden! Namelijk een heerlijk hotel, gelegen aan de rand van het park. Vanaf hier kan je de tour doen en is het nog goedkoper ook! En met een beetje geluk heb je goed zicht en kan je de vulkaan van het hotel al bewonderen!

Vervoer: Bus vanuit Terminal Quitumbe | $ 3,20 per persoon | Duur: 1 uur | De bus gooit je er letterlijk langs de snelweg uit, maar dat is normaal!

To do: hike Cotopaxi – Rond half 11 vertrokken we met de auto en onze gids naar de vulkaan. Geen grote groep dus, we gingen gewoon met z’n 3en. Het is nog wel een stukje rijden en onderweg kan je al genieten van de mooie uitzichten. De dagen dat wij er waren, regende het erg veel, waardoor wij bang waren voor slecht zicht en weer. Maar hoe dichterbij wij bij de vulkaan kwamen, hoe meer hij van zichzelf liet zien. De auto bracht ons tot 4500 meter hoog. De andere 500 meter dien je naar boven te Hiken. Gezien de hoogte is dit nog best pittig, maar zeker goed te doen! Halverwege tref je nog een restaurant en vanaf daar ben je op de helft.

Toen wij er waren had het veel gesneeuwd en liepen wij bij het restaurant al in de sneeuw. Normaal begint de gletsjer pas 250 meter verder, tevens ook het eindpunt van de hike! En wanneer je dit eindpunt, de 5000 meter hebt gehaald, voelt het toch weer als een mijlpaal! Wat mooi en wat een geweldige uitzichten heb je! Het voelde bijna als wintersport, maar dan sta je in Ecuador boven op een vulkaan!

Naast het bewonderen van de vulkaan is het landschap eromheen ook prachtig! Met een beetje geluk tref je wilde paarden die ergens staan te grazen.

Overnachting: Hotel Rondador Cotopaxi | $ 35,00 per nacht | Gedeelde badkamer | Je hebt een eigen kacheltje op de kamer, plus beneden hebben ze een open haard. Gezien het weer, was dit erg fijn! | Ook is het eten er erg goed! Een heerlijk familie hotel!

Kosten tour | Tour Cotopaxi | $ 30,00 per persoon | Duur: 4,5 uur | Engels sprekende gids | Warme kleding, goede schoenen en een zonnebril komen tijdens deze hike wel van pas.

Baños

Baños is een toeristische trekpleister, maar wat erg goed te begrijpen is! Baños is een dorp, gelegen midden in de bergen, waar volop activiteiten worden aangeboden! Gezien het mijn verjaardag was, was er hier een leuke verrassing voor mij gepland. Daarnaast waren wij op doorreis naar Peru, waardoor we niet veel tijd hier hadden. Heb je langer de tijd, dan is er genoeg te doen!

Vervoer: Cotopaxi – Baños | $ 3,50 per persoon | Duur: 3 uur | Aan de snelweg bij het natuurpark van Cotopaxi ga je weer langs de snelweg staan, waarbij er vanzelf een bus richting Baños voorbij komt!

To do: Hosteria Las Orquideas Runtun | Hier kan je met een prachtig uitzicht over het dorp, relaxen in meerdere bubbelbaden! Bestel er een lekker drankje bij en je bent weer helemaal ontspannen. Kosten: $ 20,00 per persoon. Bezoek brengen aan de jungle – Vanuit Baños kan je bij verschillende touroperators een tour boeken naar de jungle. Kosten weet ik niet. Bungeejumpen – Voor de daredevills kan je vanaf de brug in het dorp Bungeejumpen. Waterval bezoeken – Het gebied in Baños is prachtig en je vind hier verschillende watervallen die je kunt bezoeken of naartoe kan Hiken.

Overnachten: Hostal Inti Luna | $ 30,- per nacht | Inclusief ontbijt | schone kamers en een goed ontbijt. | Net iets buiten het centrum.

Eten: Leoni Pizza | Erg lekkere verse pizza’s, voor een goede prijs.

Cuenca

Cuenca was onze laatste tussenstop, voordat wij de grens over gingen naar Peru. Cuenca is een oude stad, waar je nog veel invloeden van de Spanjaarden kan terug vinden door de prachtige oude gebouwen die er staan. Echter hebben de inwoners deze culturele sfeer weten te behouden. Wij vonden het al veel fijner om door deze stad te wandelen dan Quito. Alles voelde hier gemoedelijker. Overnachting: Hostal Casa de Lidice | $ 24,- per nacht | Inclusief ontbijt | Erg luxe voor de prijs en de douche is erg fijn!

Grensovergang Ecuador – Peru

Vanuit Cuenca hebben wij de nachtbus gepakt rond 21:40 uur. De nachtbus brengt je naar de grensovergang, wacht vervolgens tot dat iedereen een stempel heeft en rijdt vervolgens door naar Chiclayo. Echter kon je er ook voor kiezen om bij de badplaats Máncora uit te stappen. Hier hadden wij voor gekozen en om 04:00 uur midden in de nacht waren wij in Mancora. Niet een ideaal tijdstip, maar de grensovergang verliep erg soepel! Geen lange wachtrijen en na een uur konden wij weer verder. Vervoer: Azuay Busmaatschappij | $ 20,- per persoon | Duur: 7 uur, inclusief grensovergang. Echter kan dit per dag verschillen. Onze reis door Peru lees je binnenkort hier!

Please follow and like me:

2 thoughts on “Via Ecuador naar Peru: de grens over in 1 week!

 1. Hi Robin

  Wij gaan een klein gedeelte van jullie reis maken (van Colombie naar Bolivie)
  Dit is onze eerste keer met rugzak.
  Ik heb een paar vragen
  Hoeveel liters moet de rugzak zijn ? En wat doe je ermee tijdens bezoekjes ?
  Hebben we hoge dichte wandelschoenen nodig ?
  Hoe gevaarlijk is de oversteek van Colombie naar Equador ?

  Ik hoop dat je tijd hebt voor een antwoord
  Yvonne

  1. Hi Yvonne, wat een heerlijk vooruitzicht! Hoe lang gaan jullie reizen? Hier de antwoorden op jouw vragen:
   – Ik heb een rugzak van 60 liter en kan hem “verlengen” naar 80 liter. Echter was 60 liter voor mij voldoende. Maar dit verschilt per persoon en hoeveel kleding je mee wilt nemen 😉
   – Wij lieten onze backpack altijd achter in het hostel/hotel/airbnb. Ook wanneer wij later op de dag zouden vertrekken en er nog een activiteit gepland stond, konden wij de backpack vaak “bewaakt” achterlaten. Een kleine rugzak hadden wij nog bij ons om dan mee te nemen naar activiteiten/bezoekjes.
   – Bergschoenen kunnen fijn zijn tijdens het Hiken, maar ik heb alles op goede sportschoenen gedaan. Ging prima!
   – De grensovergang vond ik totaal niet gevaarlijk, maar kan erg lang duren. Gewoon goed op je spullen passen :).

   Hele fijne reis alvast en mocht je meer vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *