Amerika, Colombia, Home, Zuid Amerika

Noord Colombia; Wat te doen en te zien

Colombia, het land waarbij je waarschijnlijk als eerste denkt aan drugs en daaropvolgend aan gevaarlijk! Maar alles is minder waar, wanneer je door het land heen reist! Ik heb mij geen enkel moment in het land onveilig gevoeld en ik heb zo genoten van al het moois wat wij tot nu toe in het noorden van Colombia hebben gezien! Natuurlijk moet je op bepaalde plekken voorzichtig zijn, maar in welke grote steden heb je dat niet?! Ontdek hier de highlights en de dont’s van Noord Colombia!

Santa Marta

Van Guatamala City zijn we via Panama City naar Barranquilla gevolgen. Op het internet viel niet veel interessants te lezen over Barranquilla, dus besloten we in 1x door te reizen naar Santa Marta. Dit was wel even omschakelen, wat een hitte! Santa Marta kent een druk centrum, met 1 lange straat vol met uitgaansgelegenheden. 1 lange straat vol met winkels en verder is er niet heel veel bijzonders te vinden. Ook het strand stelt weinig voor! Voor mij dus geen Must! Vanaf hier kan je makkelijk een uitstapje maken naar Tanganga, handig om tijdens het reizen wellicht te combineren. Met de bus nog geen 15 minuten.

Accommodatie | Dreamer Hostel | Dorm: € 9,50 p.p.p.n. | Mooi hostel, vooral leuk als je nieuwe mensen wilt leren kennen, ideaal dat er een zwembad is gezien de hitte | Ligt wel buiten het centrum.

Accommodatie |Hostal Kaia | Prive kamer : € 14,50 met een gedeelde badkamer | klein hostel in een rustige wijk. Makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten, maar minder party ingericht als de Dreamer. Ook een voordeel dat dit hostel een zwembad had, gezien de hitte!

Palamino

Na twee dagen Santa Marta, besloten wij om door te reizen naar Palamino. Een klein dropje gelegen aan het strand. Bij aankomst voelden wij ons hier al meer thuis! Gezellig, klein, knus, een paar leuke restaurantjes en meer hebben wij niet nodig! De branding was wat heftig toen wij er waren, maar het heeft zeker een prima strand. Verwacht geen hagelwitte stranden, zoals in Thailand, maar verkeerd is het zeker niet! Hier kan je juist heerlijk tot rust komen! Must do: Tuben over de Rio Palamino! Voor 20.000 peso’s per persoon word je met een motor naar boven gebracht. Vervolgens is het nog 30 minuten klimmen en klauteren met de band en je bent klaar om te gaan! Tip: neem een paar lekkere drankjes mee voor onderweg 😉 Het duurt ongeveer een uur.

Paardrijden over het strand: Dit wilde ik erg graag doen, maar had dit ook op het laatste moment besloten. Helaas waren er geen paarden meer beschikbaar! Voor 50.000 peso’s per persoon kan je een uur over het strand rijden met gids.

Accommodatie | Hostal Aluna |€ 15,- p.n. | Privé kamer met gedeelde badkamer | klein en knus hostel, maar geen zwembad. Dat is wat je toch wel nodig hebt met deze hitte. Ook was er geen WiFi!

Hostel: The Dreamer | € 10,50 p.p.p.n. | Dorm met gedeelde badkamer | Dit hostel heb je ook in Santa Marta. Het is voorzien van alle gemakken en het heeft een zwembad! Dat heeft ons overgehaald om naar dit hostel te gaan.

Eten | La Sirena | Vegetarisch | Gemiddelde prijs rond de 18.000 peso’s voor een lunch | Gelegen aan het strand en het eten smaakt erg goed! Ook kan je hier lekkere shakes krijgen! La Florenta | Pizzaria | Gemiddelde prijs rond de 22.000 peso’s per pizza | Restaurant heeft een gezellige sfeer en het zit bijna altijd vol! Bakkerij | Ook zie je halverwege het dorpje aan de straat, waar ook The Dreamerhostel gevestigd is een bakkerij. Hier bakken ze heerlijk vers brood, voor de liefhebbers 😉

Tayrona Park

Vanaf Palamino kan je makkelijk een dagtrip maken naar Tayrona Park. Ook blijven er veel mensen een nacht slapen, maar die behoefte voelden wij niet. En gelukkig maar! Want hier volgt de info ;)! Wanneer je eenmaal het park binnen bent is het ongeveer 3 uur lopen/Hiken naar het “beroemde” strand. Onderweg heb je verschillende mooie uitzichtpunten over het strand en loop je voornamelijk door de jungle! Met was geluk spot je apen! Het laatste stuk wandel je meer over het strand en hier kan je alligators spotten!

De wandeling ernaar toe is dus al gaaf! Eenmaal bij het strand, is het duidelijk dat je niet de enigste bent en zijn er veel toeristen! Logisch, iedereen wil naar de mooiste plekken toe. Maar wij waren blij dat wij voor 3 uur op het strand konden chillen en daarna weer terug zouden wandelen. Er stond een mega lange rij bij het enigste restaurant en mensen sliepen hutje mutje op elkaar. Dan toch liever terug naar het hostel ;)! Ik zal het zeker niet overslaan, maar er slapen was voor mij overrated!

Vervoer vanuit Palamino | 6000 peso’s p.p. met de bus. Toegang tot het park | 44.000 peso’s p.p. Belangrijk: neem je paspoort mee! Bus naar startpunt | 3 peso’s p.p. Deze kosten gelden natuurlijk ook voor de terugweg, behalve de entree voor het park natuurlijk!

Taganga

Wanneer je info zoekt over Taganga, lees je ook wel het backpackersoord van noord Colombia. Ook lees je dat het vergane glorie is en anderen zijn nog steeds enthousiast. Ik vond het zelf alles behalve bijzonder. Geen mooi strand, geen bijzondere of leuke restaurantjes en barretjes en het centrum was ook niet geweldig. Misschien ben ik ook verwend met alles wat ik tot nu toe heb gezien, maar dit was geen Must!

Accommodatie | Hotel Cactus | € 40 p.n. |Knus eigen huisje, met uitzicht over de baai! Op loopafstand van het strand waar de restaurants en barretjes zijn te vinden. Recht tegenover het hotel zit een discotheek, waarbij je in het weekend last kunt hebben van de harde muziek.

Eten |La Morena| Prijzen rond de 18.000 en 25.000 per hoofdgerecht | Serveren allerlei soorten eten. Ik had kip in een saus van wijn met champignons. Erg smaakvol!

Minca

Vanuit Santa Marta pak je gemakkelijk een bus naar het kleine bergdorpje Minca. Het kan hier een stuk kouder zijn en in de periode dat wij er waren regende het elke middag! Vanuit hier kan je watervallen en coffeefarms bezoeken. Daarnaast is het ook een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Must Do | Pozo Azul waterval | vanaf ons hotel 20 minuten lopen | Een mooie natuurlijke badplaats om lekker af te koelen | Tip: loop iets verder omhoog en je hebt een mooie waterval + pool voor jezelf!

Coffeefarm | Finca la Victoria | Een coffeefarm, waarbij je een tour kan krijgen hoe ze daar de koffie maken! Wij hebben niet de tour gedaan, maar de locatie en alles vond ik wat tegenvallen. Ook is de wandeling ernaar toe vanaf het hotel waar wij in zaten, nog wel een eindje. Je kunt ook een taxi of motor nemen! Daar hangt uiteraard wel prijskaartje aan.

Eten | Asadero Camarita | BBQ | prijs ligt rond de 14.000 en 18.000 peso’s | Hier kan je een lekker stuk vlees uitzoeken en het wordt zo voor je klaargemaakt op een grote bbq! Er heerst hier een relaxte sfeer en ondertussen kan je genieten van een prachtig uitzicht!

Accommodatie : Casa del Pozo Azul | Italiaanse stijl |Prijs: € 18,- p.k.p.n. | Erg gaaf dat 2 van de kamers een open douche hebben, het eten is goed en een fijne plek om tot rust te komen!

Vervoer | Van Santa Marta naar Minca | Prijs: 12.000 peso’s per persoon | Duur: 45 minuten | vervoer met een mini van.

Cartagena

Dit vond ik tot nu toe de leukste stad die wij hebben bezocht. Het is er wel zweet-heet, maar dat moet je maar even voor lief nemen. Tip: neem een hostel of hotel met zwembad! Cartagena heeft een oud stadscentrum, waar je veel leuke winkeltjes en eetgelegenheden kan vinden. Ook zie je veel oude kleurrijke gebouwen en kom je er prachtige streetart tegen.

Mustsee: Castillo San Felipe de Barajas | 25.000 Cop. p.p. | Dit fort is door Spanjaarden gebouwd, waarbij ze in 1630 aan de bouw begonnen. In 1762 was de bouw voltooid! Vanaf dit fort heb je een mooi uitzicht over de stad en kan je rond dwalen door de smalle gangetjes die door het gebouw heenlopen. Gezien de hitte is het verstandig om een bezoek te brengen in de ochtend of einde middag.

Getsemani | Is een op komende wijk in Cartagena. Vroeger was dit niet de beste wijk van Cartagena, maar er wordt steeds meer in geïnvesteerd! Je vind er veel hostels, streetart en ’s avonds verzamelen de locals en toeristen zich bij het plein; Plaza de la Trinidad! Hier worden kleine optredens gehouden door verschillende lokale “artiesten”.

Oud stadscentrum San Diego | Via de poort; Torre de Reloj wandel je de oude stad binnen, omringt door stadsmuren. Hier vind je veel leuke winkels, lekkere ijssalons en kerken. Ook heb je een mooi uitzicht op de zee, vanaf de stadsmuur! Heerlijk om lekker doorheen te wandelen en jezelf te verwennen met een ijsje!

Optioneel | Rosario Islands | Vanaf Cartagena kan je de boot pakken naar éen van deze eilanden. Hier vind je prachtig blauw water en witte stranden. Mocht je tijd hebben kan je hier een hotel of hostel boeken en jezelf een paar dagen aan het strand gunnen. Optie 2 | Een dagtrip naar Playa Blanca | Echter heb ik veel verhalen gehoord, dat het strand er super mooi is. Maar dat er ook erg veel verkopers zijn die je op een vervelende manier van alles willen aansmeren. Echt rustig op je handdoekje liggen, wordt lastig!

Accommodatie | Hostal Papaya | Dorm: € 10,64 p.p. |Ligt op 20 meter van het plein Plaza de la Trinidad | Schoon Hostal | Heeft geen zwembad | Wel een keuken waar je gebruik van kan maken!

Eten | Basilica |Pizzaria | Wel wat duurder, maar erg lekker! Ook staan er elke avond leuke straattentjes langs het plein Trinidad, waar je een lekkere hamburger of hotdog kunt scoren. De rijen zijn er ’s avonds lang!

Vervoer | Van Santa Marta – Cartagena | 88.000 Peso’s p.p. | Duur: 6 uur | Expressi Brasilia |De bus is een grote mini van en je kunt aardig comfortabel zitten.

Voor nu heb ik je al mijn tips en ervaringen gegeven over Noord Colombia. Dit is de route die wij in 2 weken tijd hebben afgelegd. Echter Colombia is zo groot, dat er ongetwijfeld nog zoveel meer te zien is in het noord Colombia. Later kan je meer lezen over Medellin, Bogota en het zuiden van Colombia.

Meer foto’s kan je vinden op mijn Instagram- en Facebook account!

Please follow and like me:

1 thought on “Noord Colombia; Wat te doen en te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *