Home, Noord Amerika

Roadtrip West Canada

Dit jaar viert Canada haar 150e verjaardag en dat betekent dat alle Nationale parken gratis te bezoeken zijn! Wat een geluk voor ons! Via hertz hebben we een fijne Kia Optima gehuurd voor de komende weken om de verschillende nationale parken te bezoeken! Hieronder lees je hoe we onze roadtrip door West Canada zijn begonnen, welke parken we hebben bezocht, accomodaties, dingen die je moet hebben gezien en nog meer! Vind je het leuk om meer van onze reis mee te krijgen? Op Facebook post ik regelmatig een update!

Voordat we aan onze roadtrip door west Canada zijn begonnen, hebben we de tickets geboekt en de auto gehuurd. Hieronder de prijzen en vanaf welke locatie.

Vliegticket | Amsterdam Schiphol – Toronto € 580,- | Vliegtuigmaatschappij: Icelandair, tussenstop op IJsland | Vluchtduur: 3 uur en 5,5 uur | Let op: geen eten aan boord 

Vliegticket | Toronto – Calgary € 303,- | Vliegtuigmaatschappij: Canada air, tussenstop op Edmonton | Vluchtduur: 3,5 uur

Auto huren | Verhuurbedrijf: Hertz | Kia Optima $ 1553,- inclusief verzekering | Duur: 21 dagen | 5 deurs met zeer ruime kofferbak. Passen makkelijk 3 backpacks + campingspullen in!

Yeah we zijn aangekomen in Canada en nu kan het echt beginnen! Samen met mijn neef,  waar we een aantal nachten konden overnachten in Canmore hebben we de route uitgestippeld. Tip: gedurende de zomer kan het erg druk zijn in Canada en bestaat er een kans dat alle accommodaties zijn volgeboekt. Check de beschikbaarheid dus goed van te voren! Wij hadden het geluk dat wij de kampeerspullen van mijn neef mochten gebruiken, maar ook wij hebben meegemaakt dat de normale campings al waren volgeboekt.

 

Banff National Park
Het eerste park dat we hebben bezocht, was Banff National Park. Vanuit Canmore hadden wij een goede basis om het park te bezoeken. Tijdens de zomer is het in het centrum van Banff erg druk en zijn er veel toeristen te vinden. Er zijn genoeg winkels om leuke souvenirs te vinden 😉

Must see | Lake Louise – ondanks dat het een toeristische trekpleister is geworden, is het zeker de moeite waard om dit meer te bezoeken! Tip: ga er op tijd heen, want het stroomt al snel vol! Daarnaast kan je een prachtige hike maken rondom het meer en je kan er ook kanoën.
Moraine Lake – vlakbij Lake Louise ligt Moraine Lake, ook een mooi meer tussen de bergen. Hier zijn een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar, waardoor je er op tijd bij moet zijn. Wij waren er rond 09:30 en de parkeerplekken waren al vol! Wij hebben dit meer dus niet kunnen bewonderen.
Banff Springs Hotel – Een gigantisch hotel, gelegen op de berg, waardoor je een geweldig uitzicht hebt over de bergen! Het hotel heeft meer dan 800 kamers en heeft wat weg van een kasteel. Erg leuk om even rond te lopen en op het dakterras een drankje te drinken. Bijvoorbeeld na het winkelen in het centrum van Banff.
Johnston Canyon – Tijdens deze kleine “hike” wandel je door een kloof waar een ijs blauwe rivier stroomt. Onderweg kom je verschillende watervallen tegen wat een prachtig beeld geeft. Een leuke wandeling, waarbij je verschillende afstanden kunt afleggen. De meest verre waterval is op een afstand van 6 kilometer te bewonderen. Daarnaast kan je in dit park verschillende activiteiten ondernemen, zoals hiken, mountainbiken, raften, kanoën enzovoort.

Jasper National Park
Jasper is een prachtig park, waarbij je al snel hoger tussen de bergen rijdt. Alleen al de rit naar Jasper toe is genieten. Af en toe zet je de auto naast de kant van de weg, om te kunnen genieten van het uitzicht.

 
Must see | Athabasca Glacier – Is een zeer bekende plek in Jasper National park, waarbij je met een gigantische bus de gletsjer wordt opgereden. Met een prachtig uitzicht kan je genieten van het dikke laag ijs wat al jaren op deze berg ligt. Een toeristische trekpleister is het zeker. Wij hebben dit overgeslagen en van een afstand genoten van dit spektakel. | Kosten: $ 85 – 100 per persoon.

Athabasca Falls – Dit is een van de vele watervallen die je tijdens de route van Banff naar Jasper tegen komt. Een mooie plek om even een stop te nemen en ondertussen te genieten van deze waterval.

Accommodatie Snaring | Overflow camping | $ 15,70 per nacht * Een Overflow camping betekent dat er weinig faciliteiten zijn en het een groot terrein is waar iedereen kan overnachten die geen plek heeft kunnen vinden op een normale camping, wegens geen beschikbaarheid. Kortom, wc a la gat in de grond en twee kleine kraantjes voor drinkwater.

Yoho National Park – Glacier National Park
Van Jasper National Park zijn we weer terug naar beneden gereden naar Yoho National Park en Glacier National Park. Wegens de vele bosbranden hebben wij niet veel van Galcier National Park kunnen zien en zijn we door gereden naar Revelstoke.
Must do – Hiken in Yoho National Park
Ice Line Trail is een van de vele hike routes die je kunt bewandelen in dit gebied. Deze wandeling is ongeveer 18 tot 22 kilometer lang, waarbij je na een stevige klim door de prachtige bergtoppen wandelt. Erg indrukwekkend en bijzonder om af en toe door de sneeuw te wandelen! Onderweg genieten van de prachtige uitzichten en wanneer je naar de overkant kijkt kan je een van canada’s grootste waterval bewonderen; Takkakkaw Fall. Een pittige hike, maar zeker de moeite waard!

 
Takkakkaw waterval – deze waterval werd zojuist al benoemd en is een van de grootste watervallen van Canada. Mocht je niet into het hiken zijn, dan kan je deze waterval ook gemakkelijk bezoeken met de auto!

Accommodatie | Gezien dit park dichtbij Canmore ligt, konden wij overnachten bij mijn neef in Canmore.

Revelstoke National Park
Door de vele bosbranden, konden wij weinig genieten van de vele uitzichten die Revelstoke heeft te bieden. Wat ik wel kan vertellen is dat het ondanks de rook zeker de moeite waard was om te bezoeken en de stad Revelstoke te ontdekken.
Must do – Ook in de omgeving van Revelstoke kan je prachtige wandelingen maken, zeker in de zomer. Prachtige bloemen staan volop in bloei rond deze tijd. Er zijn verschillende routes met verschillende afstanden, voor ieder wat wils.
Rodelbaan – Revelstoke is gedurende de winter een ski oord, waar vele mensen op afkomen. Ik heb zelfs gehoord dat hier de grootste piste van Noord Amerika te vinden is. Met een gondel ga je naar boven de berg op om vervolgens met een rodelbaan naar beneden te komen. Kosten | $ 25,- per rit per volwassene
* houd rekening met de drukte. Bij de kassa krijg je een nummertje, wat kan betekenen dat je pas een uur later omhoog kunt. In die tussentijd zou je wat anders kunnen gaan doen, om wachten te voorkomen.
Ook is er in Revelstoke een Spoormuseum te bewonderen en zijn ook hier nog vele andere activiteiten te ondernemen, zoals kanoën en raften.

Accommodatie: Canyon Hot Springs | $ 39,40 per nacht per kampeerplek | warmwaterbaden | winkeltje | mini restaurantje | nette en ruimte toiletgebouwen | Rating ***
Accommodatie: Williamson’s Lake Campground | $ 30,- per nacht voor 1 tent | voorzien van alle faciliteiten | aan een groot meer om te zwemmen | mini golf | Rating ***

Gezien Canada gigantisch is, heb ik mijn blog in tweeën opgesplitst! Dus nieuwsgierig wat dit prachtige land nog meer heeft te bieden? Lees hier verder en ik vertel je over Vancouver Island, Squamish, Whistler en Clearwater!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *