Azië, Home, Thailand

Koh Phi Phi & Railay Beach

Palmbomen, helder blauw water, wit strand, spectaculaire uitzichten en een zacht briesje, droom je al weg? Dit is precies de omschrijving van Railay Beach, in 1 woord: Prachtig! Railay Beach of Railay Bay is een schiereiland gelegen in het zuiden van Thailand. Het ligt ongeveer een half uur tot uur reizen vanaf Krabi. Railay Beach heeft drie stranden, een aan de oostkant en twee stranden aan de westkant.

fullsizerender-2-kopieOostkant – De oostkant is de kant waar je aankomt met de boot. Dit is ook tevens het minst mooie strand van Railay Beach. Je vindt aan deze kant wel de meeste hotels, restaurants en barretjes, waar je ’s avonds gezellig wat kan eten en of drinken. Wij verbleven in het Railay Princess Resort & Spa, waar je een kamer hebt voor 1200 tot 1700 baht. Een heerlijk hotel om even tot rust te komen en lekker te ontspannen. Het hotel heeft een zwembad met prachtig uitzicht, een goed restaurant en de kamers zijn schoon en voorzien van alle luxe. Dwars over het eiland loopt er een pad naar de westkant.


Westkant
– Wanneer je het pad afloopt, wat dwars over het eiland loopt, kom je aan de westkant uit. Ook langs dit pad zijn leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes gevestigd. Dit strand is al beter dan die aan de oostkant. Wanneer het eb is, komt er een prachtig strand te voorschijn en kan je er heerlijk zwemmen.  Echter tippen beide stranden niet aan Phra Nang beach!

Phra Nang Beach – Vanaf de oostkant, met je rug naar de zee, loop je linksaf helemaal het pad af. Dit pad leidt vervolgens naar Phra Nang Beach. Phra Nang Beach heeft prachtige uitzichten, helder blauw water, witte stranden en geeft je direct het gevoel van paradijs. De plaatjes spreken voor zich!

fullsizerender-6fullsizerender-4

fullsizerender

 

 

 

 

 

Hoe te bereiken: Vanaf Krabi vliegveld kan je een taxi pakken naar Ao Nang beach. Er gaat ook een bus, maar afhankelijk van hoe laat je aankomt, gaat deze niet altijd. Vanaf Ao Nang beach brengt een longtailboat je voor 100 baht per persoon naar Railay Beach. Echter geldt deze prijs wel vanaf 8 personen. Ben je de enige, dan kan je twee dingen doen: 800 baht in je eentje betalen of wachten tot dat er meer personen komen die naar Railay Beach toe willen.

Koh Phi Phi
Wanneer men over Thailand spreekt, hoor je altijd de naam Koh Phi Phi vallen. Waarom eigenlijk? Is het daar zo mooi dat je dat sowieso gezien moet hebben? Om heel eerlijk te zijn, vind ik dat wel meevallen.

img_8214Koh Phi Phi was van oorsprong vast een prachtig eiland, maar door de vele toeristen is dit wel veranderd. De muziek hoor je tot diep in de nacht dreunen over het eiland. Daarnaast heeft de natuur plaats gemaakt voor grote hotels en winkels. Zonde! Het eiland heeft hierdoor haar charme wel een beetje verloren. Ben je juist in voor gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe mensen, dan is dit een uitstekende locatie. Wij verbleven in het Phi Phi Good View Resort. Dit resort lag aan de andere baai, dan waar de pier ligt voor de boten.  We hadden voor dit resort gekomen, omdat dit zover mogelijk van het drukke gedeelte lag. Echter mocht dat niet baten, want ook hier hoorden wij de muziek tot ’s avonds laat.

Op het eiland kan je een wandeling maken naar het viewpoint, wat een prachtig uitzicht biedt over de twee baaien. Zoals eerder aangegeven, hoef je je op het eiland niet te vervelen en zijn er vele winkeltjes, massagesalons, restaurants en barretjes te vinden. Ook kan je vanaf dit eiland verschillende andere uitstapjes maken, waaronder naar Maya Bay, bekend van de film The Beach.

fullsizerender-2

fullsizerender-3fullsizerender-5

 

 

 

 

 

Maya Bay en Pileh Lagoon
Maya Bay is een bekende hotspot van Thailand, wat vanaf Koh Phi Phi goed te bereiken is. Maya Bay is bekend geworden van de film The Beach en iedere toerist wil hier wel een plaatje schieten. Ik vond stiekem Pileh Lagoon veel mooier!

Tip: Regel bij een toeristenbureau een privé boot en vertrek zo vroeg mogelijk in de ochtend. Je betaalt misschien iets meer (ongeveer 1000 baht p.p.), maar je hebt de stranden bijna helemaal voor jezelf! Zeker de moeite waard.

Echter aangekomen op het strand, lag er veel afval wat door de golven was aangespoeld. Ga je niet in het regenseizoen naar Thailand, dan zal je hier veel minder last van hebben. Daarnaast had de zon nog iets meer tijd nodig om achter de rotsen vandaan te komen, waardoor het uitzicht toch minder mooi was dan met zon. Toch was het heerlijk om eens niet tussen de vele toeristen te staan, maar dit mooie stukje land even bijna voor jezelf te hebben. Vanaf Maya Bay bracht de kapitein ons naar Pileh Lagoon. Tussen de grote rotsen in, lag daar een prachtig meer van super blauw water, waar je gewoon spontaan in wilde springen. Natuurlijk was dit mogelijk en hebben wij daar heerlijk in ons eentje gebadderd, wat een luxe en wat een paradijs! Zeker een aanrader 🙂

fullsizerender-1

Monkey Beach – Met Monkey Beach bedoel ik niet het strand waar je velen apen kan spotten en kan voeren, maar het strand waar je per kano naar toe kan peddelen. Vanaf ons resort peddel je zo de baai uit en wanneer je de bocht om gaat kom je bij Monkey Beach uit, een ander prachtig strand. Op dit strand komen weinig toeristen in 1 keer, waardoor je er heerlijk in alle rust kan bij komen en kan genieten van de geweldige omgeving.

Hoe te bereiken: Er zijn vanaf Thailand verschillende vertrekpunten die je naar het eiland Koh Phi Phi brengen.

 

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *