Europa, Italië

Rondreis door Noord Italië

Druk op het werk of nog even de zon op willen zoeken? Het maakt niet uit welk excuus je kunt bedenken, maar even ertussenuit doet iedereen goed. Met deze rondreis door Noord Italië, kom je langs de meest mooie plekken en kom je helemaal tot rust. Ideaal voor een midweek of lang weekend weg!  Denk aan de heerlijke Prosecco’s, lekker uiteten aan het Garda Meer of de mooie natuur in de Dolomieten. Tot slot moet je Bergamo zelf ook niet vergeten. Een heerlijk knus dorpje met veel historie aan de rand van de bergen.

TRANSPORT VAN  JE RONDREIS DOOR NOORD ITALIË
Vliegtickets: Tegenwoordig is het goedkoper om het vliegtuig te pakken naar Italië, dan de trein naar Amsterdam. Deze goedkope vliegtickets vind je vooral bij Ryanair. Vanaf het vliegveld Eindhoven kan je voor rond de € 60,- retour naar Bergamo (Milaan) vliegen. Echter moet je hiervoor wel flexibel zijn, om de juiste tickets met elkaar te kunnen matchen. Maar ideaal voor een rondreis door Noord Italië.

Rondreis door Noord Italie_Roadtrip Rondreis door Noord Italie_Roadtrip met moeder en zus

Auto huren: Bij Alamo kan je voor 4 dagen een Renault Clio voor rond de € 50,- huren. Exacte bedragen kan ik niet noemen, want dat hangt af van je persoonlijke voorkeur en welke verzekeringen je nog extra wilt afsluiten. Het kan goedkoper, maar het kan ook zeker duurder. Toch geen slechte prijs om een kleine rondreis door Noord Italië mee te maken. Na aankomst op het vliegveld in Bergamo, kan je meteen je gehuurde auto ophalen. Er zit wel een gebruiksaanwijzing bij, want de autosleutel kan je op het vliegveld zelf halen. Echter moet je vervolgens een pendelbus pakken om bij je auto te komen. Op het vliegveld zullen ze je dit uitleggen.

DAG 1: START VAN JE MINI ROADTRIP DOOR NOORD ITALIË
De eerste stop van onze rondreis door Noord Italië, was Fonte Alto. Een klein dorpje en erg landelijk gelegen. Afhankelijk van hoe laat je aankomt, kan je ter plekke bekijken wat je wilt gaan doen. Wij kwamen eind van de middag aan in Bergamo en waren rond 08:00 uur pas aangekomen bij ons verblijf in Fonte Alto. Ons programma startte dus pas de volgende dag.

To sleep: In Italië zijn Agriturismo’s erg populair, hier Bed & Breakfast genoemd. Wij sliep de eerste nacht in de Agriturismo Sweet Dreams. | Vanaf € 62,- per kamer met gedeelde badkamer. | De kamer was erg sfeervol ingericht | Het huis heeft een prachtige tuin, waar je privé kunt zitten.
To eat: Ristorante Casa Bianca | Pizzaria | Gezellig en knus ingericht | In het dorp Fonte Alto

Rondreis door Noord Italie_Bassano del Grappa Rondreis door Noord Italie_Treviso

DAG 2: VAN KLEIN VENETIË NAAR PROSECCO TUSSEN DE WIJNGAARDEN
Na een goede nachtrust zijn wij de volgende dag terug gereden naar Bassano del Grappa. Bassano del Grappa is een oude stad, waarbij de geschiedenis mooi bewaard is gebleven. De rivier Brenta stroomt dwars  door de stad en vanaf de oude brug Ponte Vecchio, die voor het eerst in 1569 is gebouwd krijg je een prachtig uitzicht. Ook hier is het leuk om wat rond te wandelen door de kleine straatjes en zijn er genoeg gelegenheden om even te lunchen of wat te drinken.

Vanaf Bassano del Grappa zijn wij doorgereden naar Treviso, ook wel klein Venetië genoemd. Klein Venetië klopt helemaal, want ook hier stroomt het water door de stad. Echter zijn het maar een paar smalle kanalen en houdt het verder wel op. Ik had mij er iets meer van voorgesteld, maar nu we er toch waren was het leuk om te zien. Voor de mensen die nog niet eerder in Italië zijn geweest, zou ik sowieso naar Venetië gaan en is Treviso niet een must.

Rondreis door Noord Italie_Prosecco_Landschap Rondreis door Noord Italie_Prosecco_Ontpoppen

Prosecco drinken tussen de wijngaarden…
Vervolgens zijn we met een omweg doorgereden naar de volgende Agriturismo. Dit vond ik één van de leukste momenten van de hele trip! Je slingert over de prachtige landweggetjes langs de ene wijngaard naar de volgende wijngaard. Uiteindelijk zijn wij bij een wijngaard gestopt, waarbij je boven op de heuvel een Proseccofles uit een automaat kon kopen. Daarnaast hadden zij allemaal plastic stoelen geplaatst, zodat je direct van de Prosecco en het prachtige uitzicht kon genieten. Wat een heerlijk moment was dat! Deze kant had ik nog niet eerder ontdekt van Noord Italië.

Rondreis door Noord Italie_Agriturismo Rondreis door Noord Italie_uiteten

To sleep: Agriturismo Tenuta Contarini | € 98,- voor een tweepersoonskamer | Landelijk gelegen met eigen wijngaard. | Erg mooi gebouw met mooie historische eigenschappen
To eat: Alice Relais Nelle Vigne | Prijzen verschillen, afhankelijk hoeveel gangen je neemt, kan vanaf € 32,50 exclusief drankjes | Het restaurant heeft een prachtig uitzicht over de wijngaarden | Heerlijk om op een zomerse avond te dineren.

DAG 3:
Tijdens het ontbijt besloten wij richting het Noordelijkste puntje van het Garda Meer te rijden. Hierdoor kwamen wij dwars door de Dolomieten.  Bij Calceranica Al Lago zijn wij via een slingerweg door de bergen naar beneden gereden richting Rovereto. Tijdens deze route kwamen we langs een ruïne van een oud kasteel, midden gelegen op een berg. Gezien wij geen tijd hadden voor een bezoek, moesten wij helaas verder rijden. Anders was het zeker de moeite waard geweest om even te kijken.

Uiteindelijk zijn we aangekomen bij Riva del Garda, het noordelijkste puntje van Lago di Garda. Onderschat de route niet qua tijd, want rond een uur of drie konden wij pas beginnen aan onze lunch. Riva del Garda, vond ik persoonlijk niet zo geweldig. Het is er erg toeristisch, waardoor je omgeven wordt door één grote mensenmassa. Na de lunch zijn wij daarom niet veel langer gebleven en zijn wij onze derde B&B gaan opzoeken.

To sleep: Agriturismo Ca Persiane | € 100,- voor drie personen | Zwembad in de tuin | Ruime en schone kamers.

Rondreis door Noord Italie_Agriturismo 3 Rondreis door Noord Italie_Lazise

DAG 4: LEKKER BORRELEN AAN HET GARDA MEER
De volgende dag zijn wij via Bardolino en Lazise terug gereden naar Bergamo. Bardolino is een bekende plek langs het Garda Meer. Er komen veel toeristen op af en dit is ook te merken. Zelf vond ik het niet heel bijzonder, maar als je er dan toch bent.. Lekker om een kleine tussenstop te maken en te genieten van een Italiaanse kop koffie.  Na Bardolino reden wij door naar Lazise, wat al sneller mijn aandacht trok. Lazise wordt omringt door een grote oude stadsmuur, met daarbinnen veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. Aan de waterkant is een kleine haven aangelegd, waarbij je een mooi uitzicht hebt over het meer. Hier hebben wij onze laatste lunch genuttigd om ons vervolgens klaar te maken voor de reis terug naar Bergamo.

Rondreis door Noord Italie_Bergamo

OPTIONEEL DAG 5: BERGAMO
Mocht je de tijd hebben, breng dan zeker een bezoek aan Bergamo. Bergamo heeft een mooi historisch centrum, wat bovenop de heuvel/berg ligt. Er zijn veel unieke winkels te vinden binnen de oude stadsmuren en je kunt er zeker een lekker Italiaans ijsje scoren. Ook vind je hier nog de oude funicolare, een treintje die je langs de steile helling omhoog brengt. Scheelt weer een rit met de auto of benen ;). Wil je meer weten? Lees dan mijn blog over een stedentrip naar Bergamo! 

Ik hoop je enthousiast te hebben gemaakt voor het maken van een rondreis door Noord Italië. Deze trip is geschreven voor een weekend weg, maar je er ook makkelijk een lange vakantie van maken. Je kunt dan de reis uitbreiden met een bezoek aan het Como meer, Milaan en Venetië.

 

 

 

Please follow and like me:

2 thoughts on “Rondreis door Noord Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *